fredag 10. august 2012

Hjemmelaget Bounty

Etter et sterkt ønske av kjære Bella, legger jeg ut oppskrifta på hjemmelaget Bounty.
Denne oppskrifta fant jeg på bloggen til Elin, hun er råflink til å lage masse sunt og godt ;)



Bounty- hjemmelagd og sukkerfri

Bounty er sjokoladen for de som liker smaken av kokos. 
Inneholder hverken sukker, smør, gluten, laktose etc. Alle ingrediensene er økologisk.

Bounty uten sukker- rik på antioksidanter
100g kokos
2- 5 ss sukrinmelis (eksperimenter og finn ønsket søtsmak)
3- 5 ss kokosmelk (hvor saftige) (Jeg brukte også kokosolje)
Rør i kokosmelken slik at det harde og det myke blander seg.
Bland kokos, sukrinmelis og kokosmelk sammen, og smak til. Jeg liker søtet kokos. Finn fram din smak og tilsett eventuelt mer eller mindre sukrinmelis. Kle en liten firkantet form med plastfolie, og hell kokosmassen i formen og press ned. Sett massen i fryseren i 1 time mens sjokoladen lages.

Hjemmelaget sjokolade uten sukker (Jeg brukte mørk- sukkerfri sjokolade)
100 g kakaosmør
8ss rå kakaopulver
1/3 ts salt
4 ss kokosblomstmelis (økosjokolade- fåes kjøpt på helsekost)
1 ts ekte vanilje bourbon
Smak til
Smelt kakosmør på svak varme, og rør godt inn alle ingrediensene (klumpfri og flytende sjokolade). Smak til. Riktig mengde salt er avgjørende for å få god sjokolade.  Vil du fremheve smaken- tilsett litt salt. Er det for lite søtt- tilsett mer kokosmblomtsmelis. Det ble endel sjokolade til overs, så en kan dobble oppskriften av kokosmassen, eller helle resterende av sjokoladen i sjokoladeform med en bit hasselnøtt- Helnøttsjokolade.


Framgangsmåte:
Når kokosmassen er avkjølt og litt stiv, kutt opp i små egnede firkanter. Dypp kokosmassen i sjokolade med en gaffel. Legg over på en annen gaffel. Slik får en vekk sjokolade som er overflødig ved å la sjokoladen renne av på gaffel. Legg bounty på bakepapir og la stivne. Volia- hjemmelagde Bounty er serveringsklar. Husk: Hjemmelaget raw snacks/sjokolade blir mer smaksrik med tiden. Tips: lag store porsjoner og nyt godisen noen dager senere, som er både sunn og smaksrik.


Har du ikke alle ingrediensene til å lage sjokolade! Kjøp mørk sjokolade (over 70%) på dagligvaren og smelt i vannbad, og følg framgangsmåte som beskrevet.

Ellers liker jeg å smelte mørk sjokolade, og tilsette whatever I want.
Peanøtter er min favoritt. Ønsker jeg mer antioksidanter, tilsetter jeg Goji- bær og kanel.
Ønsker jeg mer søt- het, tilsetter jeg tørket frukt. Easy as hell! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for kommentar :)